Als het gaat om mode, is er altijd een neiging om de focus te leggen op damesmode. Dit komt waarschijnlijk omdat de mode-industrie vaak meer gericht is op vrouwen dan op mannen. Toch is er geen reden waarom mannen niet ook kunnen genieten van mode en er goed uit kunnen zien. In deze blog gaan we het hebben over herenmode en wat mannen kunnen doen om er stijlvol en modieus uit te zien.

Het begint allemaal met de pasvorm

Een van de belangrijkste aspecten van herenmode is de pasvorm. Het maakt niet uit hoeveel geld je uitgeeft aan een kledingstuk, als het niet goed past, ziet het er niet goed uit. Dit geldt voor alles, van pakken en overhemden tot jeans en T-shirts. Als het gaat om pakken, is het de moeite waard om te investeren in een maatpak dat perfect past. Dit kan een groot verschil maken in hoe je eruitziet en hoe je je voelt. Voor casual kleding is het belangrijk om te kijken naar de pasvorm en te kiezen voor kleding die niet te strak of te los zit. Steeds meer mannen kiezen voor een zwart poloshirt of een wit poloshirt. Een poloshirt zorgt namelijk voor een prachtige sublieme kledingstijl. 

Eenvoud is de sleutel

Als het gaat om herenmode, is eenvoud vaak de sleutel. Simpele, klassieke kledingstukken zijn tijdloos en gaan nooit uit de mode. Denk aan een goed passend wit overhemd, een donkerblauwe jeans en een paar chique schoenen. Dit zijn allemaal items die je keer op keer kunt dragen en die er altijd goed uitzien.

Kies voor kwaliteit

Als het gaat om herenmode, is het de moeite waard om te investeren in kwaliteitskleding en accessoires. Een paar goede schoenen kunnen jarenlang meegaan en zijn een investering in je garderobe. Hetzelfde geldt voor een goed gemaakt pak of overhemd. Kwaliteit gaat vaak hand in hand met duurzaamheid, wat betekent dat je niet steeds opnieuw hoeft te kopen en dus ook nog eens geld bespaart.

Accessoires maken de outfit

Accessoires kunnen een outfit maken of breken. Zorg ervoor dat je accessoires kiest die passen bij je stijl en de gelegenheid. Een mooie leren riem kan een casual outfit net dat beetje extra geven, terwijl een chique horloge perfect past bij een pak. Zorg er ook voor dat je niet te veel accessoires draagt en dat alles goed bij elkaar past.

Kleur en patroon

Kleur en patroon kunnen een geweldige manier zijn om persoonlijkheid en stijl toe te voegen aan je outfit. Maar let op dat je niet te ver gaat en kies voor kleuren en patronen die passen bij je huidskleur en lichaamstype. Als je niet zeker weet welke kleuren bij je passen, ga dan voor klassieke kleuren zoals zwart, wit, grijs, marineblauw en beige. Kies jij liever voor zwarte overhemden? Of past een wit overhemd je beter? De mogelijkheden zijn tegenwoordig oneindig.