Het internet staat vol met van alles en nog wat. Enorm veel sites proberen bezocht te worden. Hoe kom jij daar nu tussendoor? In deze blog vertel ik je wat je kan doen zodat je site meer bezocht wordt en bezoekers ook sneller terugkomen. Lees je mee?

Wat is je plan?

Voor je begint met het maken van je website, is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt doen. Waarvoor maak je de website precies? Op die manier heb je een duidelijk beeld voor ogen waar je naartoe kan werken. Dit zal je helpen om je website op de juiste manier op te zetten en te focussen op wat er echt toe doet. Als je zonder plan te werk gaat, ben je maar in de rondte aan het uitvogelen hoe en wat en dat kan een hoop tijd en moeite kosten zonder dat je daar profijt van hebt.

Kies de juiste vorm

Er zijn veel verschillende platforms beschikbaar voor het maken van websites. Kies het platform dat het beste bij jouw doelen past. Het ene platform vraagt om meer kennis dan het andere platform en het is wel belangrijk dat je een beetje weet hoe je ermee om moet gaan zodat je niet steeds afhankelijk bent van derde als er iets mis is met je site. Alles gaat namelijk heel snel op het internet en dit kan ervoor zorgen dat je dus lang uit de lucht bent en dat bezoekers niet meer terugkomen.

Een aantrekkelijke site

Als iets er mooi uitziet, komen we er liever naartoe terug. Wanneer je site er niet verzorgd uitziet, zal men er ook niet zo graag op rondkijken. Daarnaast moet de site makkelijk in gebruik zijn. Zorg voor goede navigatie. Gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk onderdeel van een succesvolle website. Als men geïrriteerd raakt door het vreemde of onhandige gebruik op jouw site, zullen ze sneller wegklikken.

Wordt goed gevonden

Schakel ook andere partijen in als het gaat om gevonden worden op het internet.  Je kan een zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren en zo samen met een extern bedrijf bepalen hoe het de gezochte termen vaker op jouw website uit kunnen komen. Bijvoorbeeld via links naar jouw website. Ga in gesprek met een zoekmachine optimalisatie bureau en ontdek wat de mogelijkheden zijn. Dat scheelt jou weer werk en zorgt ervoor dat de resultaten flink kunnen verbeteren als het om het succes van je website gaat.